Android Telefonları Hızlandırın! Bu 7 Uygulama Sizi Kurtaracak!
Bu içeriğimizde android telefonları hızlandırmaktan bahsediyoruz. “Android telefonum yavaşladı, nasıl hızlandırabilirim?” diye soruyorsanız Bu içerik tam size göre!
iOS ya da Android hiç fark etmez. Cihazınız yavaşladıysa, o cihazda stabil çalışan bir temizleme aracına ihtiyacınız var.
Cihazınızı 5-10 dakika kapatıp açmak bile hız üzerinde etkili olabilirken, bu uygulamaları kullanarak cihazınızı temizlemeye yönelirseniz hızlanacağını düşünüyoruz. Etkileyici bir performans deneyimlemek istiyorsanız, cihazınızda çok fazla yer kaplayan uygulamaları veya içerikleri bulut depolama uygulamalarına aktarın veya silin.
Herhangi bir bulut depolama uygulaması hakkında fikriniz yoksa, web sitemizin inceleme kategorisine göz atın. Burada birçok uygulamanın incelemesinin yanı sıra bulut depolama uygulamalarının ayrıntılarını ve incelemelerini bulabilirsiniz.
Android’imi neden temizlemem gerekiyor?
Cihazınız yavaş çalışıyor olabilir. Bu çok önemli bir nedendir. Ancak telefonunuz yavaş çalışmıyor olsa bile, gereksiz dosyalardan hızlı bir şekilde kurtulmak mümkündür. Kullanmadığınız uygulamaları, dosyaları, çerezleri ya da hataları gözden geçirmek çok önemli. Bu sayede telefonlarınızın ömrünü uzatmanız mümkün.
- Kullanılmayan uygulamaları silin.
- Fotoğraf ve videolarınızı bulut depolama uygulamalarına aktarın.
- Tarayıcı geçmişinizi temizleyin.
- Uygulama çerezlerine göz atın ve silin.
Android Telefonları Hızlandırın:
1. Hepsi Bir Arada Araç Kutusu:
Depolama alanınızı, pil ömrünüzü ve hatta mevcut RAM miktarını doğrudan cihazınızın ekranında görebilirsiniz. Bunlardan herhangi birini gözden geçirmeniz gerekirse, hızlı bir şekilde gözden geçirebilir ve düzeltmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu ücretsiz bir uygulama. Ancak bunu veya aşağıdaki uygulamalardan herhangi birini kullanacaksanız, onları kontrol etmeyi, incelemelerine bakmayı ve yorumlarını okumayı unutmayın.
2. Files by Google:
Google’a ait bu uygulamayı kullanmak istiyorsanız, adı Files by Google. Mobil cihazlar için bir temizlik uygulamasıdır. Android cihazlarda sorunsuz çalışıyor çünkü Android’in de Google’a ait olduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden çok senkronize çalışıyor. Dosyalarınıza sorunsuz ve hızlı bir şekilde erişmek için bu uygulamaya göz atabilirsiniz. Files by Google da ücretsiz bir uygulama. Özellikle G-suite kullanıcıları bu uygulamayı kullanıyor.
3. CCleaner
Bu uygulamayı bilmeyen yoktur sanırım. Geçmişte bilgisayarınızda kullanmış olabileceğiniz CCleaner, Android telefonlarda da kullanılabiliyor. Tek bir tıklama ile cihazınızı optimize edebiliyor. Kullanıcı dostu, basit bir arayüze sahip. Eski fotoğraflarınız ya da aynı fotoğraftan birden fazla varsa bu uygulama ile o fotoğrafları filtreleyebilirsiniz. Özel mesajlardaki fotoğrafları silebilir ve hangi uygulamaların pilinizi hızlı tükettiğini görebilirsiniz.
4. Akıllı Telefon Temizleyici – Hız Artırıcı ve Optimize Edici
Smart Phone Cleaner, depolama alanınızı optimize etmek için kullanışlı bir mobil uygulamadır. Bir uygulama pil ömrünüzü gerçekten tüketiyorsa, onu incelemek ve hatta pil ömründen tasarruf etmek için geçici olarak durdurmak için Smart Phone Cleaner’ı kullanabilirsiniz. Arayüz çok basit ve kullanımı kolaydır.
5. Droid Optimizer
Cihazınız önemli ölçüde yavaşladıysa, hızınızı normale döndürmek için Droid Optimizer’ı kullanabilirsiniz. Ücretsiz uygulama Droid Optimizer, kullanmayı unutmanız durumunda otomatik ayarda da çalışabilir. Pil ömrünüzü artırabilir, cihazınızı hızlandırabilir, gereksiz dosyaları hızlı bir şekilde bulabilir ve silebilirsiniz. Ayrıca sistem ve uygulama önbelleğini hızlı bir şekilde temizlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca uygulamalarınızı analiz edebilir ve herhangi bir kötü amaçlı yazılımla karşılaşıp karşılaşmadığınızı size bildirebilir. Oldukça güzel özelliklere sahip.
Bu 5 uygulamaya ek olarak, daha önce tartıştığımız ve incelediğimiz 1Tap Cleaner ve SD Maid’e göz atabilirsiniz. Bu uygulamalarla önbelleklerinizi de temizleyebilirsiniz. Cihazınızı normalleştirebilirsiniz. Cihazınız hız konusunda sorun yaşıyorsa, cihazınızı yedekledikten sonra formatlayın. Herhangi bir iki adımlı kimlik doğrulama uygulaması (Google Auth gibi) kullanıyorsanız, formatlamadan önce yedek şifrelerinizi kaydetmeyi unutmayın. Herhangi bir iki adımlı doğrulama kullanmıyorsanız, her bir profiliniz için kullanın.