Telefonumun hacklenip hacklenmediği ortaya çıkarsa ne yapabilirim? Bunu nasıl anlayabilir ve düzeltebilirim?
Cep telefonu artık hayatımızın temel dayanağı. Birçok kişi bize cep telefonum hacklendi mi diye soruyor. Telefonum hacklendiyse ne yapmalıyım? Telefonumun hacklenip hacklenmediğini nasıl anlayabilirim? Bu bize o kadar sık sorulan bir soru ki bu makaleyi oluşturmaya karar verdik. Cep telefonu sadece bir zaman tasarrufu değil, aynı zamanda bize birçok yönden yardımcı oluyor. Bilgiye hızlı erişim kuşkusuz en faydalı özelliklerinden biridir.
Akıllı telefonlarımızı ve bağlantıda kalmak için kullandığımız interneti her zaman korumak önemlidir. Gizliliğimizi nasıl koruyacağımızı bilmek her zaman yararımıza olacaktır.
Telefonum şu anda hackleniyor mu? Bu soruyu soranlar için bahsettiğimiz özelliklerden bazılarına bakalım.

Mspy:
Birinin telefonuna girmenin en yaygın yolu SIM kartıdır. mSpyEbeveynkontrolleri için kullanılmak üzere tasarlanmış bir izleme aracıdır, ancak telefonunuzu tam bir gizlilik içinde gözetlemek için kullanabilirsiniz. Uzaktan yüklenemez. Bunun yerine, işletim sisteminize veya jailbreak’inize bağlı olarak manuel olarak kurulmalıdır.
MSpy ile casus medya dosyalarını görüntüleyebilir ve paylaşabilir, metin mesajlarını okuyabilir ve alabilir ve mesajlaşma hizmetleri ve sosyal ağ siteleri aracılığıyla konuşmalara erişebilir. Bir cihazın konumunu gerçek zamanlı olarak izlemek için kullanılabilir ve hatta klavye dokunuşlarını bile kaydeder. İzleme ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış farklı paketler sunan ücretli bir hizmettir.
Azaltılmış Pil Ömrü!
AzaltılmışPil Ömrü ile başlayalım, yaşamaya değer. Bilgisayar korsanları akıllı telefonunuzu yavaşlatabilir veya ısıtabilir. Ayrıca pilin daha hızlı bitmesine de neden olabilirler. İndirdiğiniz herhangi bir uygulamadan telefonunuza kötü amaçlı yazılım bulaşabilir. Her uygulamayı indirmeden önce mutlaka kontrol etmelisiniz. Mobil cihazlarınıza bir antivirüs yüklemiş olmanız da önemlidir. Elbette işletim sistemlerinizi güncel tutmayı unutmayın. Örneğin kamera veya flaş hacklendiğinde cihazınız daha fazla güç kullanabilir. Bu da normalden daha fazla ısınmasına neden olur. Telefonunuzun kullanılmadığı zamanlarda bile çok ısındığını fark ederseniz dikkat edin.
Gizemli AçılırReklamlar!
GizemliPop Up Reklamlar oldukça üzücüdür. Can sıkıcı pop-up’ların sık görülmesi, kötü amaçlı yazılım veya casus yazılım bulaştığının bir işareti de olabilir. Çok daha fazla açılır pencere gördüğünüzde, cihazınıza virüs bulaşmış olabilir. İyi bir antivirüs kullanarak bir tarama yapabilir ve memnun kalmazsanız cihazınızı formatlayabilirsiniz. Biçimlendirdikten sonra bile antivirüs programını cihazınızda çalışır durumda tutun.
Antivirüs programınızı sürekli çalıştırmanın bilgisayarınızı çok sıcak ve yavaş hale getirebileceğini biliyor olabilirsiniz. Oyun Modu sayesinde bu tür sorunlar artık geçmişte kaldı.
Yüksek Veri Kullanımı
Ölçülemeyen veri kullanımı kötü niyetli işlemlerin işareti olabilir. Kripto para madenciliği yapabilir, fotoğraflarınızı çaldırabilir, gözetlenebilir ve hesap bilgilerinizin ele geçirilmesine neden olabilirsiniz.
Ek veri kullanmasanız veya fazladan arama yapmasanız bile akıllı telefon faturanız hızla yükselebilir. Arama kayıtlarını doğrulayın. Telefonunuzu proxy olarak kullanan suçluların kurbanı olabilirsiniz.
Arka plandaki seslerin ve garip parazitlerin varlığı da dinlendiğinizin veya gözetlendiğinizin bir işareti olabilir.
Garip Metin Mesajları
Kötü amaçlı yazılım e-posta ve mesajlaşma uygulamalarınıza da erişir! Ayrıca bir dosya, bağlantı eklemesini veya adınızla bir mesaj göndermesini bekleyebilirsiniz. Şüpheli bir dosya veya e-posta ile ilgili bir şikayet alırsanız, hemen farklı bir e-posta hizmetine geçin ve tarama yapın.
Uygulama düzgün çalışmıyor!
Akıllı telefonunuzda uygulamalarınızın garip davrandığını ve beklenmedik şekilde açılıp kapandığını fark ederseniz kısa sürede iyileşmelisiniz.
İstem Dışı Yüklenen Garip Uygulamalar!
Akıllı telefonunuzda bazı garip uygulamalar görebilirsiniz. Bu uygulamaları indirmediğinizden eminseniz endişelenmemenizde bir sakınca yok. Her sorun için bir çözüm vardır. En korkutucu olan şey, satın almadığınız bir ürün için zaten ödeme yapmış olabileceğinizdir. Bir program indirirken (bilginiz dışında) bir hizmet satın almış ya da abone olmuş olabilirsiniz.
E-postanız Spam mi Değil mi?
Bilgisayar korsanları ve spam gönderenler posta sunucularını ve hesaplarını çalarlar. Hesabınız ve sunucunuz ele geçirilebilir ve haberiniz olmadan çok sayıda spam gönderilebilir. E-posta alıcıları spam’ınızı alır almaz sizi geçici olarak engelleyebilir. Şahsen ben olsam sizi engellerdim.
Fotoğraf Galeriniz
Bu, cihazınızın siber suçlular tarafından saldırıya uğradığının bir göstergesidir. Siber saldırganlar cihazlarda küçük izler, notlar veya fotoğraflar bırakabilir. Fotoğraf klasörünüzde, her şeyin kasıtlı olarak iz bırakmakla ilgili olduğunu göreceksiniz. Bu garip resim de ne? Hacklendiniz, bu yüzden endişelenmeyin!
Cep telefonum hacklendi mi? Akıllı telefon ayarlarınızda ani değişiklikler fark ederseniz, bu bir saldırı olabilir.
Cihazınıza bir bilgisayar korsanı tarafından fiziksel olarak erişildiyse, ayarlarınızı manuel olarak değiştirmiş olabilirler. Bluetooth’u açmıyorsanız, bu kötü amaçlı yazılımın diğer cihazlara yayıldığının bir işareti olabilir.
Bu belirtiler hakkında endişelenmeyin. Yaz aylarında akıllı telefonların kendi kendine ısınması mümkündür. Bu hacklendiğiniz anlamına gelmez. Sadece dışarıda havanın sıcak olduğunu gösterir.
Bir cihaz şifresi oluşturun ve bunu saklamayın!
Güçlü, benzersiz bir parola oluşturun. Cihazınızın ana şifresi de dahil olmak üzere hiçbir yerde saklamayın. Bu tür faaliyetler iyi bir parola yönetim programı ile yapılabilir. Parola yöneticileri saldırıya uğrarsa – örneğin LastPass – ana parola parolalara erişimi engelleyecektir. Şifrelerinizi takip etmek zor olabilir. Şifrelerinizi yazmayın ve her platform için farklı şifreler kullanın.
Halka açık Wi-Fi’den kaçının!
Kötü amaçlı yazılımlar cihazınıza halka açık Wi-Fi veya bir şarj istasyonu üzerinden erişebilir. Bilgisayar korsanları, kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmak için ücretsiz Wi-Fi kullanır. Korumasız bir Wi-Fi’ye bağlanmanız gereken acil bir durum varsa VPN kullanın.
Aşağıdaki adımları izleyerek İnternetinizi hızlandırabilirsiniz:
Cihazı yeniden başlatın.
Daha iyi bir işaret bulun.
Uygulamaları güncelleyin ve devre dışı bırakın.
Veri tasarrufu ve düşük veri modunu devre dışı bırakın.
Ağınızın etkin olup olmadığını kontrol edin.
SIM kartı çıkarın ve yeniden takın.
Ağ ayarlarınızı sıfırlayın veya güncelleyin.
Mobil Güvenlik Yazılımını Yükleyin
Güvenlik uygulamaları yükleyin ve bunları virüslere, kötü amaçlı yazılımlara ve casus yazılımlara karşı güncelleyin. VPN ek koruma sağlayabilir ancak bir antivirüs de kullanırsanız internette güvenle gezinebilirsiniz.
Tüm Şüpheli Uygulamaları Kaldırın!
Sorunlardan kaçınmak için tüm gereksiz ve garip uygulamaları kaldırın. Herhangi bir zararlı uygulama olup olmadığını görmek için çevrimiçi kontrol edebilirsiniz. Cep telefonumun hacklendiğini nasıl anlayabilirim? Nasıl anlayabilirim ve düzeltebilirim? Başka bir makaleyi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.