Google Fotoğraflar: Kilitli Klasör Özelliği Nasıl Kullanılır?

Uncategorized

Google Fotoğraflar: Kilitli Klasör özelliği nedir?

Teknoloji devi Google, gizlilik ve güvenliği artırmak amacıyla birkaç yıl önce belirli modeller için Google Fotoğraflar’da Kilitli Klasör özelliğini kullanıma sundu. Kullanıcılar hassas video ve fotoğraflarını kilitlenebilir bir klasörde saklayabiliyor. İçeriğimizde çoğu Android cihazda bulunan bu yeni özelliğin nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz.

Google Fotoğraflar: Kilitli Klasör özelliği nedir?

Telefonunuzu birkaç saatliğine başkasına verecekseniz, o kişinin Fotoğraflar ana ekranındaki tüm fotoğraf ve videolarınızı görmesini istemiyor olabilirsiniz. Google uzun süredir kilitli klasörler özelliğini tanıtıyor. Google yetkilileri de bu özelliği şu şekilde tanımlamıştı:

Fotoğraflar uygulamasında hassas fotoğraf ve videolarınızı cihazınızın ekran kilidi tarafından korunan bir klasörde saklayabilirsiniz. Kilitli Klasördeki öğeler Fotoğraflar kılavuzunuzda, anılarınızda, aramalarınızda veya albümlerinizde görünmeyecektir. Fotoğraf ve videolarınıza erişebilen uygulamalar tarafından bile erişilemezler.

Başlangıçta bu özellik yalnızca Pixel telefonlarda kullanılabiliyordu. Artık 6.0 veya sonraki sürümleri çalıştıran tüm Android telefonlar bu özelliğe erişebiliyor. Başkalarının özel fotoğraflarınızı görme korkusunu ortadan kaldırıyor.

Kilitlenebilir bir klasör oluşturmak için aşağıdaki basit adımları izleyin:

  • Google Fotoğraflar Uygulamasına gidin.
  • Kütüphane > Yardımcı Programlar > Kilitli Klasör’e gidin
  • Kilitli Klasör Oluştur üzerine tıklayın

Henüz yoksa ekranınızda bir kilit ayarlamanız gerekecektir.

Hatırlatma:

  • Cihazınızın kilidini nasıl açacağını bilen herkes Kilitli Klasöre erişebilir.
  • Kablolu ve kablosuz veri aktarımı sırasında Kilitli Klasördeki öğeler başka bir cihaza taşınmaz.
  • Fotoğraflar uygulamasını silerseniz veya verilerinizi temizlerseniz Kilitli Klasördeki öğeleri de kaybedersiniz. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce öğeleri Kilitli Klasörden kaldırmalısınız.
  • Google Drive, Google Fotoğraflar ve Gmail’in tümü Google hesabınıza dahildir. Ancak daha fazla fotoğraf veya video depolamak için ek depolama alanı satın almanız gerekir.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *