KYC nedir? Kimlik bilgilerimizi neden kripto para borsalarına veriyoruz?
KYC nedir? Bu soru birçok kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Neden KYC talep ediyorlar? Yapılması gereken doğru şeyin bu olduğunu düşündük. KYC nedir? Sorunun cevabı “Evet” ve bunu takip eden soruları da yanıtlıyoruz.
KYC nedir? KYC’nin Türkçe bir terimin kısaltması olmadığını belirtmek isteriz. Hatırlattığımıza göre KYC nedir? KYC nedir?
KYC (Müşterini Tanı) nedir?
KYC (Know Your Client), KYC’nin Türkçe karşılığıdır. Finansal kurumlar ve şirketler tarafından kullanılır. Şirketler veya kurumlar bu süreci müşterilerinin kişisel verilerini doğrulamak ve uyumluluğu sağlamak için kullanırlar.
KYC, müşteriden büyük miktarda bilgi gerektirir. Bunlar arasında ad, soyad ve ikamet adresi bulunur. Ayrıca müşteriden vatandaşlık bilgileri (ehliyet, yeni kimlik kartı veya pasaport), doğum tarihi, kimlik numarası, banka ekstresi, fatura ve banka kartı resmi istenir.
Bu bilgileri sağlayan müşteri, çeşitli doğrulamaları etkinleştirdiğinde daha kısa bir yola girebilecektir. KYC ve doğrulama gibi süreçleri gerçekleştirerek kurumlar veya şirketler kendilerinin ve müşterilerinin güvenliğini sağlayabilir.
Kripto Para Borsaları bu özel ve bireysel bilgileri korumalıdır. Ne yazık ki, bazı kripto para borsaları siber saldırılardan etkilenmektedir. Kişisel bilgilerin deep web’e ve hatta açık web’e satışını durduramadılar. Kripto para kullanıcıları, kullandıkları tek borsanın güvenilir borsalar olması halinde daha az sorun yaşayabilir. Herhangi bir web sitesine ya da şirkete %100 güvenmek akıllıca değildir. Her zaman kişisel güvenliğinizi sağlamalısınız.
Kripto Para Borsası KYC nedir?
KYC süreçleri bir kripto para borsasından diğerine değişebilir. Farklılıkları birçok yerde görebilirsiniz. Bazı kripto para borsaları, müşterilerinin kimlikleriyle birlikte bir selfie çekmelerini isterken, diğerleri yalnızca kimliğin ön / arka resmini ister.
2FA’yı (iki faktörlü kimlik doğrulama) etkinleştirdiyseniz, her oturum açtığınızda bir kod girmeniz gerekecektir. Çoğu kripto para borsası bunu etkinleştirmenizi isteyecektir. 2FA Özelliği zorunludur. Bunu profilinizi daha güvenli hale getirmek için yapıyorlar.
Blockchain teknolojisi büyüdükçe ve geliştikçe, bu alanda ortaya çıkan bazı sorunlar için hızlı çözümler var. Örneğin Sekuritance bunlardan sadece bir tanesi. Muhtemelen gelecekte birçok borsa bu projeyle birlikte çalışacak veya benzer projeleri kendileri uygulayacak. Bu proje gelecekte birçok borsa, noter, avukat ve hükümet tarafından uygulanacak. Lorentlabs, bu proje için KYC doğrulama ve güvenlikten diğer alanlara kadar çeşitli noktalarda size yardımcı olabilecek çeşitli başlıklar sunmaktadır. KYC, Müşterini Tanı anlamına gelmektedir.

KYC Avantajları
- Siber suçluların kötü niyetli etkinliklere katılmasını engelleme
- Siber suçlarla mücadele edilmelidir. En önemlisi de kara paranın peşine düşmektir.
- Müşterilerinizin varlıklarının güvenliğini sağlayın
- Yasal, mali ve itibarla ilgili sorunlardan kaçınmak
- Bankalarla güvene dayalı bir ilişki geliştirmek
Kripto para kategorimizdeki hiçbir içerik yatırım amaçlı değildir. Bu içerik yalnızca bilgi ve haber sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.