WhatsApp’ın Sahibi Kim? WhatsApp’ın Tarihçesi Hakkında Bilgi!

Uncategorized

WhatsApp’ın sahibi kim? WhatsApp’ın Sahibi Kim?

Facebook’a ait olan ve ücretsiz olarak kullanılabilen WhatsApp’ı anlamak kolaydır. WhatsApp’ı kullanmak için yalnızca uygulama ile uyumlu bir akıllı telefona ve geçerli bir telefon numarasına sahip olmanız gerekir. Şimdi bu ürünün nasıl oluşturulduğuna ve geçirdiği sürece bakacağız. WhatsApp’ın Sahibi KimBenzerWhatsApp‘ın hakkınızda ne topladığını nasılöğrenebilirsiniz?

Süreç

WhatsApp 2009 yılında Brian Acton ve John Koum bir mesajlaşma uygulaması kurdu. Eski Yahoo! çalışanları olan Brian Acton ve Jan Koum, 2009 yılında bu mesajlaşma uygulamasını kurdu. iOS için App Store, ikilinin uygulama sektöründeki potansiyeli fark etmesine yardımcı oldu. Bir anlık mesajlaşma uygulaması geliştirmek için bir plan formüle etmeye başladılar. Uygulama 2009’dan itibaren iPhone uygulama mağazalarında ve 2010’da Android uygulama mağazasında kullanıma sunuldu. Şubat 2013’te uygulamanın 200 milyon aktif kullanıcısı vardı ve değeri 1,5 milyar dolardı. 2013 yılı sonunda 400 milyon kullanıcıya ulaşmıştır.

Başlangıçta yalnızca bir kısa mesaj hizmeti olan uygulamaya 2013 yılında sesli mesajlar eklendi ve 2015 yılında sesli aramalar başladı. Video görüşmeleri 2016’nın sonlarında hizmete eklendi. Grup aramaları da 2018’de kullanıma sunuldu.

Facebook WhatsApp’ın Sahibi mi?

Facebook, WhatsApp’ı Şubat 2014’te 19 Milyar Dolar karşılığında satın aldı. WhatsApp, popüler fotoğraf paylaşım sosyal ağ uygulaması Instagram da dahil olmak üzere Facebook’un sahip olduğu birçok uygulamadan biriydi.

WhatsApp başlangıçta 1 dolarlık bir ücret talep etti. WhatsApp Ocak 2016’da bu ücreti kaldırdı

Eylül 2017’de WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton, Facebook’un WhatsApp’tan nasıl para kazanmak istediği konusundaki anlaşmazlık nedeniyle şirketten ayrıldı. Acton, gizlilik bilincine sahip anlık mesaj uygulaması Signal’den sorumlu olan The Signal Foundation adlı bir vakıf kurdu.

Jan Koum Nisan 2018’de WhatsApp’tan ayrıldı. Ancak teknolojiyi terk etmedi. Birçok hayır işinde de yer aldı.

WhatsApp, kurucu üyelerinin Facebook’tan ayrılmasından bu yana yeni özellikler ekledi. Grup sesli ve görüntülü arama, kullanıcılar için etiket desteği, daha karanlık bir mod ve rahatsız edici kullanıcıları kalıcı olarak susturma yeteneği var.

WhatsApp, Ocak 2021’de yeni bir politikanın uygulanacağını duyurdu. Bu, Facebook ile veri paylaşmasına izin verecek. Bu yeni politika, kıtadaki GDPR politikalarıyla çeliştiği için AB’de geçerli olmayacak. Ancak, dünyanın başka yerlerinde uygulanacak.

Web sitesindeyapılanson güncellemeşu şekildedir: 01.06.2021 tarihinde yapılan resmi açıklamaya göre bu anlaşma Türkiye’de geçerli değildir.

İlgili:

WhatsApp’ta günde kaç mesaj gönderiliyor?

Facebook, Ekim 2020’deki finansal konferans görüşmesinde her gün küresel olarak 100 milyar WhatsApp mesajı gönderildiğini açıkladı. Bu, her dakika 69 milyon WhatsApp mesajı göndermeye eşdeğerdir. Sesli ve görüntülü aramalarda günlük 2 milyar dakika gibi şaşırtıcı bir süre harcanıyor.

WhatsApp Para Kazanmak İçin Ne Yapıyor?

WhatsApp teknik olarak para kazanmıyor. WhatsApp, abonelik ücreti almayı bıraktığından beri hiç para kazanmadı. WhatsApp Business, küçük işletmeler için ücretsiz olarak kullanılabilir. Büyük ve orta ölçekli şirketler için Business ücretli bir özelliktir. WhatsApp’ta satış yaparak veya müşteri hizmetleri temsilcisi olarak çok para kazanabilirsiniz.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *